Voetballers Special Forces ontvangen cheque van Rotary

Vele jonge voetballers van de Special Forces waren aanwezig tijdens de cheque overhandiging van Rotary Club Purmerend Polderland. De twee G-teams van Special Forces hebben grote successen behaald op de Nederlandse Paralympics. Een paar maanden geleden hielpen ze nog bij het bereiden en serveren van gerechten, op het kook- en proefevenement de Smaak van Waterland. Hét fundraise-moment van de Rotary Club.

De opbrengst van de jaarlijkse fundraising van RC Purmerend Polderland heeft 4.750 euro opgebracht. De vrouwen van de voetbalteams, te weten Clazina, Simone en Eva, kregen 19 juni de cheque uit handen van voorzitter Willibrord Driessen. Het bedrag komt ten goede aan de sportactiviteiten van de Special Forces. Mensen met een verstandelijke beperking of een aan autisme verwante stoornis raken door sportbeoefening fitter en sociaal vaardiger. Via het sporten worden ze ook voorbereid op de arbeidsmarkt.

Smaak van Waterland

Tijdens de Smaak van Waterland, op 15 april jl. in pop- en cultuurpodium P3, hebben diverse bedrijven gekookt voor dit goede doel. Bij het bereiden en serveren van de drankjes en hapjes, werden ze geholpen door de leden van de Special Forces. Gregory heeft in P3 aardbeien en ananas staan snijden. “Zwaar werk,” zegt hij gekscherend. Shenley lacht. Hij stond zelfgemaakte noedels en bami te verkopen.

De Purmerendse Special Forces verbleven voor de Paralympics drie dagen in Groenlo. Ze hebben veel plezier beleefd en sliepen gezellig in een huisje. Zo vertellen Shenley en Gregory: “Voordat we naar dit toernooi afreisden, hebben we de Purmerendse vlag nog in het Stadhuis opgehaald.”
Team 1 streed om de eerste plaats, maar moest zich tevreden stellen met de tweede plek. Een prachtig resultaat! Team 2 is vijfde geworden.

VLOG

Eva Kroes zet regelmatig vlogs op de Facebook-site van Spurd, de overkoepelende organisatie van de Special Forces. Van dit toernooi volgt uiteraard ook een videoverslag. Inmiddels staat de vlog online.

Een beetje verlegen en enigszins schoorvoetend kwamen de voetballers de prijs ophalen. Enkelen hadden het liefst de WK voetbalwedstrijd op de buis afgekeken, maar al snel was het ijs gebroken.

2018-09-23T14:38:25+00:00

Laat een reactie achter